example of application letter for scholarship in congressman health and social care level 3 coursework short essay on the role and responsibility of the media in a democratic society extension of the cold war china essay pdf gun violence persuasive essay que documentos lleva el curriculum vitae sample of thesis proposal pdf personal statement for residency program
okt 082012
 

Túl vagyok életem első 30 km-es futásán. 2:59:23 alatt tettem meg a távot, ami kb. 6:00-ás ezer métereknek felel meg. Távirati stílusban ennyit lehetne mondani a tegnapi Spar Budapest Maratonon való részvételemről. Még szerencse, hogy nem én vagyok az MTI. 🙂

Viszonylag korán érkeztem a Hősök-terére, már 8:00 óra körül ott voltam. Az idő kellemes őszinek volt mondható, inkább hűvös volt, mint meleg akkor még. Körbenéztem a téren, majd elmentem a Petőfi Csarnokba átöltözni. Rövid nadrág, hosszú ujjú felső, rajta a nevezéshez kapott rövid újjú póló. Ebben a szerelésben kicsit fáztam, miközben sétáltam vissza a Felvonulási térre, gondoltam a futáshoz pont ideális lesz. Mire visszaértem már elég sokan voltak, nemsokára kezdődött a bemelegítés, amit ezúttal csak végignéztem, gondoltam korai még melegíteni a kb. másfél óra múlva induló futásomra.

Ellenben lassan indulni kellett a 30km-es táv rajt helyszínére, ami a maratoni táv 12195 méterénél, a Pesti alsó rakparton volt. Mire odaértem már javában állt a sor a WC előtt, ide becsatlakoztam én is, és kb 25 perc múlva sorra is kerültem. Addigra már a leggyorsabb maraton futók el is haladtak a mi rajtunk előtt lévő fordítónál. Kicsit melegítettem, majd néztem a maratonistákat.

Egyszer csak odalépett hozzám egy futó, a kezembe nyomta a fényképezőjét, és mutatta, hogy fotózzam le a “FORDÍTÓ” táblával a háttérben. Megtettem, örült, futott tovább. Ezután közelebb mentem a rajthoz, kicsit még melegítettem, majd egyszer csak azt vettem észre, hogy futok én is a többiekkel. Nagyszerű volt! Lassan próbáltam menni, úgy terveztem, hogy 6 perces ezrekkel fogom tolni végig, és a kkor meglesz a három órán belüli teljesítés. Könnyen ment a futás, vitt a tömeg, így az első 10 km rendesen belül volt a tervezett időn. Szép helyeken futottunk, jó zene szólt a fülemben, sokan bíztatták a futókat az útvonal mentén, szóval minden rendben ment. Igazából az egész futást negyon élveztem, csak kéteszer estem át kisebb holtponton. Egyszer, amikor a saját hülyeségem miatt kihagytam egy frissítő pontot, mert éppen akkor nem voltam szomjas. Hát egy km-rel arrébb már nagyon az voltam, és a következő pont még nagyon messze volt. De végül csak odaértem, és miután megittam vagy két pohár vizet, megfogadtam hogy a továbbiakban betartom, hogy frissítőpontot nem hagyok ki. Így is lett, és innentől megint szép volt a világ…egészen a Nyugati-téri felüljáróig. Az volt a második megzuhanásom. Futva abszolváltam az emelkedőt, ennek köszönhetően nem nagyon emlékszem, a lefelé jövetelre, kellett pár száz méter, mire teljesen magamhoz tértem. Innen viszont már tényleg csak be kellett kocogni a célba.

A végére azért tartósan 6 perc fölé lassultam, de még ezzel együtt is meglett a három órán belüli teljesítés. Összességében nagyon tetszett a rendezvény, szerintem jól szervezett volt, sok szurkolóval, jól elhelyezett frissítő pontokkal, szép útvonallal.

Jövőre ugyanitt, de akkor már a maratoni távon!

http://www.endomondo.com/workouts/j2E6dMzhA4U