sample resume job application letter sample cover letter police officer position no experience how to write an outline of a case study astana city of the future essay la dissertation juridique pour les nuls impact of technology in our lives essay
okt 152012
 

Múlt héten kedden írtam legutóbb, akkor a friss résztávos élményeimről. Nos, eltelt az első teljes hét az edzéstervből, és idáig minden rendben megy. A keddi résztáv után tartottam szerdán egy időre futást, ami egész jó lett, 5:13-as átlagot hoztam 10 km-en (http://www.endomondo.com/workouts/uxdF6-XYw4c).  Voltam még szerdán reggel úszni a Vituki uszodában. Ez igazából nem is uszoda, mert egy medenece van, az se fedett, viszont jó meleg a vize. Igazából kicsit féltem attól, hogy fázni fogok, mert már igencsak hideg tud lenni reggelente, de a vízben teljesen jó idő volt. Mondjuk a medencéből ki- és beszállás azért nem esett jól. 🙂 Kicsit eldugott helyen is van a létesítmény, ketten mentünk plusz GPS, de még így is negyed óra volt, mire megtaláltuk a helyet. Visszafele persze találtunk egy rövidebb utat, úgyhogy igazából nincs is olyan messze.

Csütörtökön egy laza 12 km volt betervezve, amit sikeresen abszolváltam, így. Pénteken már Rácalmáson futottam, szintén kényelmes tempóban 10 km-t. A szombati 6km-t megint azzal nehezítettem, hogy időre kell futni. Itt már elég fáradt voltam az előző futások miatt, illetve a péntek reggeli kettlebel is gondolom rátett egy lapáttal. Azért csak végigszenvedtem 5:06-os átlaggal, de ez negyon nem volt örömfutás (http://www.endomondo.com/workouts/qlLdpV59wwY). És az 1:45-ös félmaratonhoz ehhez képest még 6 másodpercet kell gyorsulnom kilóméterenként, és azt a tempót tartani egy 3,5-ször ilyen hosszú távon. Semmi sem lehetetlen.

A vasárnapot alvás helyett barlangászással kezdtem, az egyik munkatársam kérdésére feleltem a jó pillanatban igennel. A Pál-völgyi barlangrendszer egy részét jártuk be, mintegy 2 óra alatt. Látványos volt, érdekes, és nagyon fárasztó. Sokszor kellett kúszni-mászni szűk járatokban, ami nekem sokkal megterhelőbb volt, mint a futás. Rendesen lihegtem, izzadtam a végére, de összességében élveztem. Azért miután hazaértem még felvettem a futós ruhámat, és lenyomtam az edzésterv szerinti 15km-t. Igazából nagyon jól esett, szép lassan mentem, nem volt meleg, sem hideg, kicsit szemerkélt az eső, teljesen jó futó idő volt. Csak akkor éreztem a hideget, amikor az izzadt felsőt egy-egy hűvösebb légmozgás átfújta. És mivel alapvetően fázós vagyok, ezért eldöntöttem, hogy veszek egy futó széldzsekit, hátha azon nem fúj át a szél. Ha már ez a fő funkciója neki. Ilyen volt a futás.

Még valami: a futanet elkészítette a Spar Maraton hosszú filmjét. Az egészet érdemes megnézni, nagyon jó, remekül visszaadja a vasárnapi hangulatot. Amire külön felhívnám a figyelmet az kicsit reflektál a múltkor a MAC-ben hallott beszélgetésre, és 9:31-től kezdődik: Kiss György 77 éves születésnapján futott maratont. És a maraton után arra a kérdésre, hogy jövöre is megy-e, csak annyit mond: “Nagyon szeretnék… Mert enélkül nem élet az élet!”.

Nos, remélem még legalább 77 maratont fog futni Gyuri bácsi!