dear editor cover letter fish culture business plan what's a good topic for a persuasive essay argumentative essay example 5 paragraph cover letter samples for accounts payable
júl 292013
 

Futás kánikulában címet akartam adni ennek a fejezetnek, de az nem állta volna meg a helyét. Ugyanis annyira nem szeretnék a tűző napon futni, hogy még hétvégén is felkelek korábban, csak, hogy a kellemes hajnali 25 fokban teljesíthessem a napi penzumot. Hétköznap meg ugye egyébként is 5 körül indulok a patak partnak.

Mint például a múlt hét kedden, amikor egy laza 11 km-t mentem a szokásos utamon. Itt visszafelé már másodmagammal kocogtam, mert egy idősebb úr csatlakozott hozzám, és a Kerepesi útig végigbeszélgettük a távot. Többször láttam már a reggeli futásim közben, de mindig csak köszöntünk egymásnak, aztán futott, ki merre látott. Most egészen szórakoztató történeteket mesélt a fiatal futó éveiről. Hihetetlen, hogy mennyi ember mellett “futunk el” nap mint nap, anélkül, hogy belegondolnánk: milyen érdekes élete lehet, milyen sok minden történhetett vele az elmúlt években, mennyi tanulságos, meglepő, szomorú, felemelő, erőt adó dolgot tudna mesélni magáról, a megélt élményeiről. Én most egy futótárséba belepillanthattam 5 km erejéig.

Szerdán aztán fartlekeztem kicsit, nem is olyan rossz eredménnyel, aztán csütörökön két lazább futásom volt reggel, illetve délután. A reggeli a szokásos Rákos-patak parti volt, a délutánit pedig a Margitszigeten abszolváltam a DK Team edzésén. Itt rendeltem DK-s pólót, úgyhogy remélem az augusztusi Suhanj!6 órás verseny (egy részét) már abban futhatom.

Szombaton egy Rácalmáson belüli 10 km-t teljesítettem, vasárnap pedig a Rácalmás-Dunaújváros-Rácalmás körömet mentem, dombostúl, lejtőstűl. Jó volt mind a kettő, meg az idő is, ugye, mert direkt kicseleztem a meleget. Azért szombaton is kaptam ízelítőt a hőségből fűnyírás közben, meg vasárnap is a hazaút alatt a kocsiban. Ma pedig az irodából hazafelé tartva “esett jól” a szaharai meleg.

Nemsokára azonban kezdődik a lehűlés az előrejelzés szerint, titkon remélem, hogy holnap reggel még esni is fog egy kicsit. Jó lenne esőben futni egyet!

Sorry, the comment form is closed at this time.