1000 words essay sample curriculum vitae simples para preencher download good governance in pakistan essay outline how to state a source in a research paper creative writing competitions south africa how to write a personal statement university application personal statement format for scholarship
aug 252013
 

Még valahol a múlt hónap végén felejtettem el írni. Egyszerű volt, akadt egy csomó más dolog, meg nem is voltam itthon, de ezek bizony mind csak kifogások. Ez most egy olyan “bocsi naplóm” indítás volt.

Túlesve a nyitómondato(ko)n, elmondom, hogy mi lesz. Egy nagyon hosszú beszámoló, az lesz. Azonban, hogy legyen kedvem majd később végigolvasni, több részletben adom át az örökkévalóságnak létem elmúlt négy hetének történéseit. Most következzen az első etap, amiben elutazok (megint) Németországba.

A múltkor ott maradt abba a mese, hogy meleg van, és jó lenne egy kis eső, ami felfrissít, az sem baj, ha futás közben is hullik a víz. Hát, minimális hőmérséklet esés volt csak égi áldás nélkül, úgyhogy a kedd reggeli kocogás ennek megfelelően ment. Szerdán rá is pihentem (kondi azért volt).  Csütörtök reggel aztán fartlek volt, ez jól ment, bár a hőmérséklet már ekkor 20 fok felett járt. Este aztán volt a szokásos céges ivászat, ami még másnap reggel is éreztette a hatását, no azért nem annyira, hogy ne menjek el kondizni, majd futni. Végül is elfutottam az edzőteremig, lenyomtam a Szent Edzéstervben lévőket, majd hazafutottam, letettem a kondi cuccot, felvettem a futás kütyüket, és mentem a patak partra. Nem mondom, volt már részem jobban eső 11 km-ben is. Mivel ezen a napon már szabadságon voltam, így a futás után indultam Rácalmásra. Már ekkor nagyon meleg volt, és a hétvégére még magasabb hőmérsékletet jósoltak. Szuper. 10-12 órát aszalódni az autóban remek mulatság.

Másnap (szombaton) korán keltem, hogy még a kánikula előtt letudjam az aznapra rendelt 21 km-emet. Ezt élveztem is, felüdülésnek hatott a reggeli 25 fok a délutáni 38-hoz képest. Minden relatív, ugye. A futás után teherautót pakoltunk, ami vitte ki a bútorokat és egyéb dolgokat Németországba. Ide költözött ki a barátom pár hónapja dolgozni, és most a családja is követte. Szóval a bútorok a teherautón a család (két kisgyerek, feleség, kutya /magyar vizsla!/) pedig velem utazott majd 1000 km-t. Délután négyre terveztük az indulást, de szerencsére kicsit ez eltolódott, így már a legnagyobb melegek után 19:30 vágtunk neki az útnak. Egész éjjel ment a vezetés, a gyerekek főleg aludtak, a kutya csak egyszer próbált az ölembe mászni, szóval minden rendben ment, és két megállással, 11 óra alatt teljesítettük a távot.

Voltam már nem is olyan régen arrafelé, és akkor futottam is két egészen kellemeset, amiből az egyik ráadádul életem második 30 km-es távja volt. Most ugyan arra a környékre, csak pár km-rel arréb volt a bázis, egy Zeitlofs nevű kisvárosban. Itt egy kicsivel több a sík terület, mint a múltkor Gerodában, így a futás is jólesőbb. Már annak, aki a nagy emelkedőket és lejtőket nem szívleli annyira. Mondjuk, mint én.

Szóval reggel 6:30-kor érkeztünk meg, már világos volt, én meg nagyon elgémberedett tagokkal szálltam ki a kocsiból. Gondoltam jól esne egy kis futás. 🙂 Jól is esett, közvetlenül a “welcome sör” után (- reggel fél hétkor sörözni? – miért ne?). 10 km volt a terv, így mentem öt km-t oda, meg ugyan annyit vissza. Egy bicikli úton próbáltam maradni, ami sikerült is a 4-ik km-ig. Ott aztán válaszút elé kerültem, és a rossz irányba haladtam tovább, ami csak azért volt kellemetlen, mert egy olyan emelkedőn kellett felfutnom, ami elfért volna a Borvidék Félmaratonon is simán. A közepe tehát erősre sikerült az edzésnek. Meg közben (valahol a hegyre felkaptatás alatt) megindultak a tolófájások, ami nagy dolgot jelez, és egy idő után nem vicc. Végül is rendben megvolt a táv, a nyújtás meg az ürítés. Innentől már csak sörözés, pakolás, lazítás volt a program. Este azért nem kellett altatni kb 40 óra ébrenlét után. 🙂

Másnap reggel viszonylag korán keltem, és amíg a többiek aludtak én elindultam az előző napi útvonalon az előző napi távra, de most már figyelve arra, hogy a kijelölt bicikli úton maradjak. A levegő kellemes 16 fokos volt, ember alig volt az úton, nagyon szép helyen futottam, élveztem. A nap további része ismét pihenéssel és sörözéssel telt. Sikerült beszabadulnom egy olyan ital áruházba, ahol nagyon sokféle sört forgalmaztak, és ezen belül is jónéhány búzasört. Nyolc félét válogattam össze, volt itt bio, barna meg pár sima is. Jól telt a délután, főleg, hogy volt egy kis pálinka is. 🙂

Másnap délelőtt indultam Budapestre, ahova egy kis kitérő (elnéztem egy autópálya lejárót, 300 km pluszban) meg is érkeztem. Ezen a napon futás nem volt, vezetésre edzettem.

Összességében tehát jó kis futások voltak, érzem, hogy a Zeitlofs-i környékben van még lehetőség, remélem tudok még ott futni hamarosan. Idáig gondoltam az első részét a beszámolónak. A következő epizódból kiderül, hogy mennyit tudok 6 óra alatt futni.

Sorry, the comment form is closed at this time.