essay on christmas tree in english examples of personal reflective essay for higher english similarities of formal essay and informal essay cover letter for submitting short story apa research paper citation empathy essay thesis
okt 282013
 

Nem nyaralás lesz. Futni fogok, (magamhoz képest) gyorsan. Legalábbis ez a terv. Szeretném 90 perc alá vinni a félmaratoni időmet. Ha már a Nike Félmaratont annyira elszartam (nem csak majdnem szó szerint). A maraton óta tehát folyik a felkészülés a Balaton Félmaratonra. Sajnos csak öt hét van addig, így igazából már csodát nem lehet tenni, a formám megtartását, és az állóképességem erősítését tűztem csak ki célul erre a bő egy hónapra.

Ennek megfelelően folytattam ugyan azokat az edzés típusokat, amikkel a maratonra készültem: volt (van, lesz) fartlek, harmadolós futás és résztávozás. Persze vannak lassú tempóban (döntöen 140-es pulzushatár alatti) futások is, és ami údonság a vasárnapi hosszú futásba beletettem egy kis lépcsőzést is. Dunaújvárosban remek lehetőségek vannak: az ún. felső és az ún. alsó Duna-partot jópár hosszú, 30-35 m-es szintkülönbséget jelentő lépcső köti össze. Ez már egy 10 emeletes ház magassága! Egyelőre “csak” egyszer szaladok fel az egyiken, de remélem a téli alapozás végére menni fog egymás után 5-10 darab ebből a jóságból. 🙂

Szóval a lépcsőzést gondolom állóképesség javítónak, kiderül majd nemsokára, hogy segít-e félmaratoni távon. Az eredménytől függetlenül folytatni fogom télen is terveim szerint a heti egy lépcsőmászást, amint fentebb is írtam.

A maraton óta tehát volt egy átmozgató futás, könnyedén alacsony pulzussal; majd egy kis harmadolós 15 km-rel folytattam a hetet. Azon a héten szombaton egy kicsit magasabb pulzus zónában (140-155) futottam egy tízest Rácalmáson, majd vasárnap a már megénekelt lépcsős hosszú futás következett. A következő hét ugyan ez volt, csak pepitában: kedden egy ébresztő 140-es pulzusos kocogás a patak parton, csütörtökön ezúttal egy 10 km-es fartlekkel indítottam a napot, majd hétvégén a magasabb pulzusos tízes, vasárnap pedig a lépcsőzés volt terítéken.

Hét közben reggelente is, de főleg hétvégén nagyon szép őszi idő volt, egyáltalán nem hideg, de nem is izzadós meleg. Hétvégén lehetett simán rövid pólóban futni, lehet, hogy idén utoljárra. Ennek megfelelően negyon élveztem a mozgásokat, és már várom a holnapot, amikor is megint egy laza kocogás lesz a Rákos-patak mentén alacsony pulzussal.

Ede egyébként jól van, nagyon szépen teszi a dolgát, remek kis szerkezet. A kondizás is megy heti háromszor, ettől is remélem az állóképességem (és az izmaim) növekedését.

A Star Trek most kicsit háttérbe szorult, helyette olvasás van.

Nagyjából ennyi.

Sorry, the comment form is closed at this time.