brooklyn tech freshman summer homework critical review of a research paper example alarm clock descriptive essay mfa creative writing university of virginia resume cover letter samples for pharmacist sample cover letter for phd application in chemistry
nov 192013
 

De csak azért, hogy megkezdődhessen a téli alapozás a jövő évre. Azonban ne szaladjunk ennyire előre.  Inkább haladjunk egy kicsit visszafelé, az időben.

Az egész a szarakodással kezdődött. Mondjuk mindenképpen mentem volna a Balaton Félmaratonra, de az első terveim szerint két napra, és mind a két nap futottam volna kellemes, laza tempóban, élvezettel búcsúztatva a 2013-as szezont. Végül a Nike Félmaratonon történek miatt új irányt vettek a tervek, és ekkor már a fő cél a vasárnapi félmaraton lett, amin meg akartam futni az idénre kitűzött célidőmet, az 1 óra 45 perc alatti 21,1 km-t.

A maraton óta eltelt öt hétben tehát erre készültem. Vasárnap aztán jó korán kellett kelnem, mert autó helyett közösségi közlekedéssel oldottam meg a Balaton mellé jutást. Ennek több oka van, de a legfőbb, hogy lejárt a jogosítványom, így nem vezethetek. Mindegy, gondoltam csinálok egy szép kis futókirándulós napot. Úgy is lett.

4:00 órakkor keltem. Sötét volt, és hideg. Meg köd. A busz 6:45-kor indult Siófokra, amire sikeresen felszálltam, és meglepődve tapasztaltam, hogy nem megy a fűtés. És ez így is maradt az út folyamán végig. Éppen mielőtt leszálltam a célállomásomon állapítottam meg, hogy mintha kezdene fagypont fölé kerülni a hőmérséklet a járműben. Végül is addigra már egészen hozzászoktam a klímához, úgyhogy leszállás után sem fáztam sokkal jobban, mint a buszon.

Mivel elég sok időm volt még a futásig (11:00-kor volt a rajt, és már 8:15-kor a városban voltam) sétálgattam kicsit a kihalt Siófokon. Elég furcsa volt, hogy szinte minden zárva van a központ környékén. Gondolom üdülési szezonban azért nagyobb élet szokott lenni, még vasárnap is. Elmentem vettem banánt, sajtot, meg alkoholmentes cirtomos sört, mintegy bemelegítésnek. A sajtot el is fogyasztottam, a többit gondoltam majd a futás előtt teszem magamévá.

9:30 környékén átöltöztem. Alul rövid nadrág, fölül egy aláöltözet, egy hosszú futófelső, és a DK-s pólóm volt rajtam, pont elég volt ennyi ruha a futáshoz. Kicsit nézelődtem még, majd elmentem melegíteni. Ez abból állt, hogy a Balaton parton, egy kb 200 m-es szakaszon futkostam néhányszor oda-vissza, meg ettem banánt, meg ittam sört. Készen álltam a PB-re. 🙂

A rajt előtt volt még egy fotózkodás a DK-sokkal, aztán beálltam a 2-es zónába, és vártam az indítást. Szakaszos rajt volt itt is, én most az első etapban indultam el. Tumultus megint nem volt, még a kezdeti km-eken sem. Ráálltam egy 4:50 körüli tempóra, és élveztem a futást. Most is megállapítottam, hogy milyen kihalt a város, így, hogy nincsenek nyaralók. Azért a környezet szép volt, az idő jó volt, a pálya teljesen sík, szóval nem volt okom egy fél gramm panaszra sem. Csak tartottam a tempót, és húztam be a km-eket. A frissítőpontokon mindenhol ittam néhány korty vizet, aztán hajrá tovább. Valószínűleg a DK-s pólónak köszönhetően, de sokan hajráztak, bíztattak a pálya széléről, ez nagyon sok plusz energiát adott. Lényegében nem volt holtpont a 21 km alatt. Amitől eléggé tartottam, mert tavaly nagy szenvedés volt, szóval a füves rész a Balaton mellett is egészen futható volt, legalábbis így utólag visszaemlékezve most nem éltem meg olyan rosszul, mint előző alkalommal.

Végül is azért kifutottam magam, de egyáltalán nem volt szenvedős, és teljesítettem amit kitűztem magamnak: 1:40:34 lett a vége! Az idei futószezont így hivatalosan is elbúcsúztattam, és már össze is állítottam december végéig az edzéstervet. Nagyon szuper lesz! Sok hosszú, lassú futás, alacsony pulzuson.

De az már egy másik történet.

Sorry, the comment form is closed at this time.