sample of graduate program application essay education through mother tongue essay sample thesis problems educational management influence of mobile phones pros and cons essay business plan sample for sales
nov 272013
 

Legutóbb elbúcsúztattam a futószezont, hogy jöjjön helyette a futószezononkívüliség. Ez kb. az alapozást jelenti, illetve, hogy jól beöltözve futok lassan, hosszabb távokat. Gondoltam újra komolyabban veszem a pulzus kontrollt is, Ede ebben jó partner lesz remélem. Eddig nem volt rá panasz, csak egy kicsi, de arról majd később. Az utóbbi időben tehát 140-es maximum pulzussal futok a patak parton, illetve Rácalmáson. Vasárnaponként azért van egy kis hegymászás, meg lépcsőzés, így ott hagyom, hogy menjen a szívverésem, amíg akar.

Még Siófok előtt volt két laza kocogásom csütörtökön reggel, és pénteken este, munka után. Akkor még viszonylag jó idő volt, lehetett rövid nadrágban futni. Nem mondható ez el a múlt hétről, amikor reggelente már igen friss volt a levegő, ennek megfelelően kedden és csütörtökön is beöltöztem. Kesztyű még nem kellett, de sapka, sál, aláöltözet és két polár futó felső azért jó volt. Kicsit emeltem a hétköznapi távokon is, 13 km lett a minimum, ez egy kicsit módosított Rákos-patak parti útvonallal szépen hozható. Sőt, ahogy látszik, még túl is teljesíthető.

Hétvégén meg nyomom a hosszúkat, szombaton a minimum 15 km, vasárnap pedig 20, egy kis lépcsűzéssel fűszerezve. A lépcsőzések számát a jelenlegi egyről (1) szépen, fokozatosan fogom emelni a végtelenig. Vagy 10-ig. Majd amelyik előbb lesz. Vagy amíg tavasz nem lesz. Szóval ennek megfelelően kanyarintottam egy Rácalmás kört szombaton, majd egy vasárnapi hajnali ébresztős futással folytattam a sort. Remek okaim voltak, hogy hétvégén 5:00-kor keljek, és futni menjek a sötét hideg lényegében még éjszakába, ahol egyébként kicsit esett az eső is. Ezek sorrendben:

  • nem vagyok normális
  • bármikor szeretek futni
  • lehetett csavargatni a hősfaktort
  • reggel 8:00-kor dolgom volt
  • napközben bementem a munkahelyemre, mert volt némi elmaradásom a teendőimmel.

Végül is jó kis mozgás volt, és visszafelé már erősen világosodott.

A héten tegnap voltam először kocogni a patak parton. Most már kellett a kesztyű is. Hideg volt, de nem fáztam, Edével ellentétben, aki az első két km-en irreálisan magas pulzust mért, majd magára talált, hajlandó volt tenni a dolgát. Szépen látszik, hogy az óra hol csatlakozott a futáshoz. Remélem ilyen majd ritkán lesz, nem jó látni 7 perces tempónál a 165-ös pulzust. 🙂

Ma az új kondi helyen szaunáztam egy jót, holnap reggel ismét futó nap lesz: akár -9 fok is lehet!

Ha nem fagyok meg, lesz folytatás is.

Sorry, the comment form is closed at this time.