theses thesis do you ask a question in a research paper essay about belief in god examples of thesis statements for the crucible creative writing workshop houston essay book for upsc pdf in hindi exemple business plan site web
dec 312013
 

Idén is, mint eddig minden évben elékezett az év utolsó napja. Egy kis összefoglalót gondoltam ide, csakúgy, mint tavaly.

Ezt az évet végigfutottam, ha fújt, ha esett, ha borús idő volt, de akkor is, ha hétágra sütött a nap. Szóval mindig, amikor időm volt. Kellett, mert benne volt az edzéstervben, kellett, mert maratont akartam futni négy óra alatt, kellett, mert félmaratont akartam futni egy óra negyvenöt perc alatt, és leginkább kellett, mert élveztem. És valószínűleg ez a legfontosabb. Mert hiába van edzésterv, hiába vannak célok, ha nincs meg az öröm abban amit csinál az ember. Márpedig nagyon sok örömöt találtam idén is a futásban. És ahogy telik az idő egyre jobban élveztem az egyre hosszabb távokat, a (magamhoz képest) gyorsabb km-eket, a helyeket, ahol futhatok, szóval mindent, amit ez a nagyszerű sport adni tud.

Idén tömegsport rendezvényeken (továbbiakban: versenyen) a legrövidebb táv, amit futottam 10 km volt, itt a legjobb időm 45 perc lett. A legtöbb km-t egyben az augusztusi Suhanj! hat órás futáson teljesítettem, 63677 m-t.

A félmaratoni időmet lefaragtam 2013-ban 1:40:34-re. A cél a 1:45 alatti idő volt, úgyhogy ez a terv pipa. Futottam egy maratont is, itt csak annyi elvárásom volt magammal szemben, hogy nagyobb holtpont nélkül végigmenjek, mondjuk 4 órán belül. Ez is abszolválva lett: 3:47:41 alatt futottam keresztül-kasul Budapestet.

Amik nem teljesültek a tavalyi tervekből az a biciklizés elkezdés, illetve egy nem sporttal kapcsolatos dolog: az angol nyelvtanulás komolyabban vétele. Ezek jövőre maradnak. 🙂

Egy kis számmisztika idénről:

– három cipőt koptattam 2013-ban: Nike Pegasus 28-at, Nike Pegasus 29 Shield és Nike Pegasus 29. Elég egyhangú. 🙂 A 29-es Pegában már 1600 km fölött van, szóval lassan ideje váltani. Talán egy Pegasus 30-ra?

– 3590 km-t tettem meg idén futócipőben, a legjobb hónap ezúttal is a december lett 469 km-rel.

És a tervek 2014-re:

– 4028 km lefutása

– mezítlábas, vagy ahhoz közeli cipőben futás rendszeresen

– 3:30 alatti maraton

– 1:30 alatti félmaraton

– legalább három 6 órás futáson indulás

– (majdnem) minden hónapban egy “hivatalos” maraton megfutása

Jövőre indulok egy öt fős csapattal az UltraBalatonon, remélem akkora élmény lesz, mint amilyennek a tavalyi és az idei beszámolókban olvastam. És most már tényleg elkezdek biciklizni. De tényleg.

És a sporton kívül? Minden rendben van. Különösebben nem nem érzem úgy, hogy változtatnom kellene bármin is. A munkám még mindig szuper, a körülmények, a munkatársak szintén, szóval ebben a vonatkozásban csak annyi a terv, hogy a Java-t még jobban elsajátítsam, illetve általánosságban is tanuljak új dolgokat.

Szóval ezek voltak az óévben, és remélhetőleg ezek lesznek az újévben. Most már csak bulizni kell, az meg megy. Mondjuk akartam még szólni néhány dologról, de közben ittam néhány sört, és majd inkább holnap. 🙂

Boldog Új Évet Kívánok!

Utóirat: megint töltöttem fel néhány képet a facebook-ra.

Sorry, the comment form is closed at this time.