recent literature review on employee retention healthcare assistant cover letter examples uk blood typing homework page 1 othello essay questions hsc essay on crime and punishment in india how to make an annotated bibliography for a website business plan template for financial advisor how do you quote something in a research paper
febr 012014
 

Még a múlt hónapban a hendikep futást jártam körül az ezelőtti bejegyzésben. Azóta volt még izgalom Érden. Könnyebb lesz viszont időrendben követni a történéseket.

A hendikep másnapján tehát csatába indultam a Zöld Szörny ellen, és bár a kezdeti pár km-en nem esett jól a futás, az első lépcsőmászás után elkezdtem élvezni a dolgot. Lenyomtam az öt kört, közben volt ásványvíz vásárlás, meg közintézmény személyzeti WC-jében sz*rás. Meg erdőben is. 🙂

A következő hét köznapjai a szokásos mederben teltek: két Rákos-patak parti 15 km-rel ébresztettem magam, ezúttal is kedden és szerdán. A tempó most sem volt túl nagy, viszont a pulzust könnyedén tartottam. Pénteken aztán úgy alakultak a munkahelyi dolgok, hogy nem tudtam jönni Rácalmásra, így a szombati 25 km-t Pesten kellett megejtenem. Ráadásul nem mehettem nagyon messze a számítógéptől, úgyhogy kitaláltam, hogy körözni fogok. Kb 4 km-re a lakhelyemtől van egy nagyon barátságos sporttelep, ahova be lehet menni “csak úgy”. Itt van egy 400 m-es körpálya. Innen már össze lehet rakni, hogy kellemes, bár nem túl változatos futásom volt aznap, ami úgy nézett ki, hogy 4 km odafele, majd 43 kör a pályán, végül a 4-es hazafelé. Az órám sajnos a hazaúton lemerült, talán unta a monotonitást. Mindegy, úgy is kicsit ki kellett lépnem, mert… hát igen, azért. Egyébként kicsit meglepődtem, hogy nem is tűnt annyira unalmasnak a körözgetés, sőt, még élveztem is néha, úgyhogy eldöntöttem, hogy fogok menni máskor is.

Vasárnap aztán várt Érd, és várt a Yours Truly. 50 km-t terveztem futni, sokadmagammal az érdi futóközösség tagjaival. Az idő szuper volt, hideg, de szél- és csapadékmentes. Az első 25 km-en befutottuk Érdet, nagyon élveztem, egy kellemes tempójú, beszélgetős mozgás volt. Még az érdi Minaretet is körbefutottuk (mondjuk csak kb 15 m körbe 😀 ). A második etap az érdi gáton volt a szokásos oda-vissza futás. Végül is nagyon jól éreztem magamat, egyre jobban élvezem a közösségben, társasággal futást. Ehhez persze az is kell, hogy olyan szuper legyen a közösség, mint Érden. Ede ezúttal végig követte az eseményeket, amelyek az Endomondora áttöltve így néznek ki.

Volt azért egy kis kellemetlenség is futás után, amikor haza akartam indulni. Ugyanis az autóm nem indult be. Nem volt semmilyen műszaki hibája, csak nem tudtam kikapcsolni az indításgátlót. Ez úgy történhetett, hogy a kocsi kulcsát, amin a központi zár távirányítója is rajta van, betettem a futó nadrágom hátsó zsebébe. Pont oda, ahol viszonylag sok izzadság tud lenni egy hosszabb futás során. Az izzadság pedig valószínűleg nem tesz jót a nyomtatott áramköröknek. Szóval a távirányító tönkrement. Szerencsére a kocsit a kulccsal ki lehet nyitni, csak – mint kiderült – az immobilizert nem lehet kikapcsolni. Anélkül pedig nem lehet önindítózni. Szóval hirtelen szükségem lett egy autószerelőre vagy egy autótolvajra. Valamelyik csak be tudja indítani. 🙂 Végül egyik sem lett, de szerencsére az érdi futó nagykövet nagyon sokat segített, szerelőért telefonálgatott, elszállított a busz- majd a vonat állomásra, sőt, még a saját autóját is felajánlotta, hogy menjek haza a pót távirányítóért. Nem tudom elégszer megköszönni Neki a segítőkészségét. Végül – mivel nem voltam benne teljesen biztos, hogy a távirányító a hibás – vonattal mentem Pestre, majd a Déliből hazataxiztam. Muszáj volt kihagynom a metrózást, mert addigra már teljesen rám fagyott a futás közben átizzadt ruha, és a -5 fok nem kellemes 3 réteg jeges izzadságban. Végül minden jó, ha a vége a jó: hétfőn kibuszoztam Érdre a másik távirányítóval, amivel sikerül működésre bírnom a járművet. Éljen.

Ezen a héten aztán folytattam a reggeli futkosásokat a patak parton, és most már a normál kerékvágásban: kedden és csütörtökön. Az utóbbit ráadásul hóban, mert szerdán esett végre valamennyi Pesten is. Jó volt. A 140-es pulzus határt most is könnyedén tudtam tartani.

Ezúttal haza tudtam jönni Rácalmásra, és ma egy eléggé szeles futáson vettem részt. 25 km-t kocogtam Kulcson és Rácalmáson.

A kondi egyre izgalmasabb, ezen a héten konkrétan a mozgás nehezemre esett a szerdai és a pénteki etap után.

Holnap pedig: 60 km és a Zöld Szörny nyolcszor. Jó éjszakát!

Sorry, the comment form is closed at this time.