topics for criminal justice thesis papers narrative essay about experience in high school sample resume cover letter template exam stress essay conclusion how many words a 5 paragraph essay one page college essay format
júl 222014
 

Nehéz olyan filmet találni, amelyiknek a 2-ik része jobb (vagy legalább olyan jó), mint az első rész. (Kivétel persze a Mátrix, mert annak mindegyik része fantasztikus.) Nem csak a filmekkel van ez így, hanem a hétvégi futásokkal is. Egy újabb “nem annyit futottam, amennyit terveztem” hétvégén vagyok túl, ez már a második ezen a nyáron.

Az volt, hogy szombatra megígértem az egyik barátomnak, hogy – az otthon egyedül maradt kutyájukat – megfuttatom kicsit. Egy magyar vizsláról van szó, gondoltuk nem okozna neki gondot laza 20 km. Hát, okozott. Már az első kettő után láthatóam kivolt, mondjuk viszonylag melegben indultunk útnak, de a tempó igazán kutyabarát volt. Próbáltam szavakkal átlendíteni a holtponton, mondtam neki, hogy mindjárt vége, már csak pár km (meg a vissza út, de ezt nem mondtam 🙂 )van hátra, de úgy látszik a kutyák máshogy élik meg a holtpontokat, mert egyre ramatyabbul nézett ki. Adtam neki vizet, meg egy helyen, ahol éppen locsoltak egy kicsit le is vizeztettem, de nem nagyon jött helyre. Végül 11 km után elértük a célunkat, és…volt nagy pofára esés. Ugyanis a Jótifuti-ra akartam menni, ami éppen Dunaújvároson haladt keresztül. A dunaújvárosi megálló a Jószolgálati Otthon névre hallgató intézményben volt. Mint később kiderült, ebből kettő is van Dunaújvárosban, és persze, hogy nem a jó helyre mentem. Mivel az eb már nagyon kivolt, nem kockáztattam meg egy átrohanást a másik intézménybe, inkább kerestem egy közkutat, ahonnan vizet tudtam adni a jószágnak. Tetemes mennyiségű folyadék elfogyasztása után gondoltam akkor hazafutunk, de a kutya másképp döntött: sok séta, és egy kis kocogás után leheveredett egy árnyékos helyre, és onnan nem mozdult. Végül a húgomék hazaszállítottak minket. Így lett a tervezett 20-ből 13 km.

Ennél már csak vasárnap futottam kevesebbet, amikor is elindultam szintén egy 20 km-es körre, de 6 km-nél közbe szólt a munka. Ugyanis éppen ügyeletes voltam a cégnél, és éppen hívásom volt. Úgyhogy gyorsan hazaszaladtam dolgozni kicsit. Így lett a tervezett 20 km-ből 10 km.

De, hogy jót is írjak a horror hétvége történései után ma jólesően futottam 17 km-t körbe-körbe, a múlt hét csütörtökön pedig nyomtam 6×800 m résztávot egészen jó eredménnyel. A hét közbeni futások láthatóan jobban mennek.

Most már csak hétvégén kellene valami jó hosszút futnom, már nagyon hiányzik.

Sorry, the comment form is closed at this time.