dec 242012
 

A címet nem is ragoznám túl, minden benne van. Ma december 24-e van, és futottam. Erről viszont írok lejjebb pár szót. 🙂

A múlt hét hétfőn még volt esély arra, szerdán tudok úszni meg futni, csak enyhüljenek a nátha tünetei. Mivel az enyhülés nem következett be, ezért szerdán nem sportoltam semmit. Csütörtökön ugye a céges karácsony volt, ami egészen jól sikerült, valami hajnali négy körül mentem haza. Így esett, hogy Rácalmásra csak késő délután jutottam el, egyébként remek kis köd volt a 6-os főúton. Nem készültem futásra aznap, de nem bírtam tovább a futásmegvonást, pont volt annyi időm, amibe egy 10 km-es táv belefért. Így – még kicsit náthásan, de nagy futókedvvel – nekiindultam a rácalmási utcáknak. Jól is esett a szaladgálás, nem éreztem a megfázás tüneteit. Próbáltam tartani a 140-150 közötti pulzus tartományt, de a mérő eszközöm még mindig vagy túl érzékeny a hidegre, vagy merül az elem vagy más baja van, de a szokásos tüneteket produkálta, röviden nem mért (látszólag) pontosan. Mindegy, nem mentem gyorsan, élveztem, hogy futhatok.

Szombaton nagyon szép napos időre virradtunk, itt Rácalmáson, semmi szél, kellemes mínusz 3-5 fok. Kell ennél jobb téli idő a futáshoz? Ugye nem. Mivel az előző eresztésből maradt hó/jég elolvadt és felszáradt, viszont már egy ideje fagyott gondoltam jó kis út lehet a szántóföldön keresztül Kulcs felé. Jó is volt. A földút teljesen futható volt, így meg is tettem két kört. A második körben ezúttal visszafele futottam meg a Kulcsot Rácalmással összekötő, az üdülőövezetben haladó utat, egyhangúság ellen gondoltam remek lesz. A változatosság élményét csak kis mértékben rontotta, hogy így felfelé kellett megtennem egy viszonylag hosszú és meredek emelkedőt Kulcson. Itt valószínűleg kicsúsztam a meghatározott pulzus tartományból, bár az óra nem ezt mutatta. Mondtam már, hogy valami gond van vele? 🙂 Összességében minden nagyon rendben ezzel a futással, úgy éreztem a világból ki tudnék futni.

Vasárnap már nyoma sem a volt a szombati napsütésnek, ellenben esett a hó (és meg is maradt), illetve minimálisan fújt a szél. Viszont be volt tervezve erre a napra egy félmaratoni táv. Gondoltam, ha már nincs futószezon, rendezek magamnak egy félmaratoni “versenyt”. Jó kis móka volt, csináltam frissítőpontot, amit Anyu prezentált minden 7-ik km végén. Volt meleg tea, banán és mandarin. Három 7 km-es kört mentem, sokat segített, hogy minden karika végén elfogyasztottam némi meleg italt és gyümölcsöt.  Két óra 20 perc lett a vége, a tempót kellemesnek mondanám, ha az időjárás nem lett volna olyan zord. Így viszont megint hős lehettem kicsit ( 🙂 ), és persze reménykedhettem, hogy nem fázok meg (még jobban).

Mára kiderült, hogy sikerült nem rontani az egészségi állapotomon. Nem terveztem futást a mai napra, de úgy alakult, hogy megint volt egy kis időm, és már mentem is. Szentestéhez képest elég sokan voltak az utcán, bár futóval nem találkoztam. Mindenesetre jól éreztem magam végig a 10 km-en. Ez volt az én karácsonyi ajándékom magamnak. Végül is tök jó, mert azt kaptam, amit most a legjobban szeretek.

Kívánom, hogy mindenki azt kapja, amit szeret(ne)! Még egyszer Boldog Karácsonyt!