márc 202013
 

Évszak szerint mindenképpen, időjárás szerint meg inkább nem, mint igen. Ma például nagyon szép idő volt, de holnapra megint lehűlést és esőt jósol az Időkép. Remélem azért reggel még jó idő lesz, mert futnék egy jót. A múlt héten elég sok munkám volt, így írni sem tudtam, de minjárt felvázolom, hogy miket futottam. Sikerült minden hétköznapi sporttevékenységemet reggelre átteni, így nyugodtan maradhatok este dolgozni, nem megy az edzés rovására. Csak a szerdai úszást cseréltem le a futásra, mert még mindig nincs sok kedvem átszelni a várost azért a kis mozgásért. Viszont nem akarom elhagyni azt sem, csak kicsit szüneteltetem a dolgot.

A legutóbbi írás óta futottam szombaton egy hosszút, vasárnap egy még hosszabbat, szigorúan sík terepen, térdkímélés okán. Már szinte teljesen rendbe jött a térdem, de még nem merem dombra vinni. Viszont jó érezni (aztán látni a számokat), hogy könnyedén tudok futni 6 perces tempó alatt. Még sokat kell gyorsulnom, hogy meglegyen az 5 perc, de idén meglesz. A múlt héten aztán ötször is futottam, sorrendben: kedden, csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap.  Ezek mellett volt még kettlebel hétfőn és szerdán. Szóval sok munka és sok mozgás volt. A hétközbeni futások a péntekit leszámítva a szokásos Rákos-patak parti körök voltak, szép időben, jó hangulatban, kicsit kevés energiával, mert a hétköznapi evési hajlandóságomat még nem sikerült teljesen visszanyernem. Viszont csütörtökön volt céges sörözés, és azt hiszem az ivási hajlandóságom kezd visszatérni. 🙂 Pénteken a nemzeti ünnep miatt nem kellett menni dolgozni, így aznap indultam haza Rácalmásra. Pont a legnagyobb hóviharok közepette. Végül szerencsésen megérkeztem kis falumba, és egy kis hólapátolást követően futottam egy kellemesnek nem nevezhető tízest a hóban-fagyban-szélben. Azt azért megállapítottam, hogy futva könnyebb volt közlekedni azon a napon, mint autóval.

Hétvégén elég hideg volt, de a nagyobb problémát a teljesen lefagyott utak okozták.  Így lett a szombatra tervezett 15 km-ből 12, az is esve-kelve. Mivel azért napközben a hideg ellenére folyamatosan olvadt is a hó és jég (fene se érti ezt: hőmérő szerint mínusz fokok vannak mégis olvad – bolond világ!), vasárnap már tudtam menni egy rendes Rácalmás-Kulcs-Rácalmás kört. Az útvonal némileg eltért a megszokottól, és távban is kicsit több volt, de legalább tapadt rendesen az út.

Ezen a héten idáig kettőt tudtam menni tegnap és ma, mindkettő kicsit szenvedős, de “lesz ez még jobb is” érzésű kocogás volt. Holnap reggel biztosan lesz még egy torna, akár esik, akár fúj, már csak a Napfordulós Világfutás miatt is.

A mai napon kaptunk engedélyt a munkahelyemen, hogy benevezzünk a K&H Maraton váltóra, lesz céges póló meg minden, nagyon szuper! Úgy néz ki, hogy hárman megyünk, 14 km-eket futunk. Én szeretnék tovább is menni és egyéniben teljesíteni a félmaratoni távot.

Holnap pedig kezdődik a BSI Balaton Szupermaraton, amin nem indulok, de nagyon jó futást kívánok azoknak, akik igen!

U.i.: ja, és megkaptam az állapotfelmérés eredményét, nagyjából minden rendben van…szóval…minden rendben van. 🙂

Sorry, the comment form is closed at this time.