ápr 242013
 

Vasárnap lefutottam életem (eddigi) leggyorsabb félmaratonját. A hivatalos nettó időm 1:48:42 lett. Úgy látszik a sok téli hosszú lassú futásnak máris megvan az eredménye. Ami még érdekes, hogy egyáltalán nem fáradtam el, kényelmes tempóban, élvezve a napsütést és a látnivalókat haladtam, az utolsó három km-en 5 percen beüli ezrekkel. Most azt érzem, hogy még bőven tudok gyorsulni, már egyre közelebb jön az 1:45-ös félmaratoni idő. 🙂

Megvolt a találkozás a Dk Team-mel is, részemről az első “testközeli” élmény nagyon pozitív volt. Legközelebb valószínűleg a Borvidék Félmaratonon fogunk találkozni, remélem addigra már a “hivatalos” DK pólóban erősíthetem a csapatot.

A félmaratoni táv teljesítése után még maradtam kicsit a Margitszigeten, hogy részt vegyek a Suhanj! futáson, ami egy figyelemfelhívó kocogás volt. Az idő remek volt vasárnap, és legalább 15000 futó volt a szigeten. Nagyon jó hangulatú rendezvény sikerült öszehozni, tényleg igazi futóünnep volt!

Most egy ideig pihentetem ezt a PB-t, legközelebb a szeptemberben a Nike Félmaratonon tervezek jobbat futni. Addig még azonban lesz Borvidék FM, K&H, Délibáb, SUHANJ!6 és még néhány futás.

Csak a tényszerűség kedvéért: volt egy kis ráhangoló mozgás pénteken is. Kellemes, meleg időben, jó hangulatban telt el az egy óra. Szombaton megtörtént az elemcsere a pulzusmérő jeladójában, a Viviccitta-n pedig mintha jól mutatta volna a pulzust, szóval bizakodó vagyok. Volt Timex-es kiállító a Margitszigeten, megkérdeztem, hogy normális-e, hogy 5-6 havonta cserélni kell az elemet. Azt mondták, hogy valószínűleg nem, de hívjam fel a szervízt, és ott majd mondanak biztosat. Egyelőre adok még egy esélyt a szerkezetnek. Mondjuk azóta már észerevettem, hogy irreálisan alacsony értéket mutatott futás közben, de még azért bizakodó vagyok.

Tegnap és ma is mentem egy Rákos-patak kört. A keddi egy jó kis regeneráló futás volt, azt hiszem a hét első reggeli futásait ezentúl így fogom teljesíteni: szép lassan, kényelmesen. A maiban volt 3×1 km résztáv, közte szintén egy km pihenős kocogással. Szerintem elég jól sikerült, minden résztáv 4:30 körüli lett, ami tőlem nagyon jónak számít. Most már majdnem egy hónapja csinálom az edzéstervet, és egyre jobban tetszik. Teljesíthető még így is, hogy legalább megdupláztam a km mennyiséget. És most már tudom, hogy reggel is tudok gyorsan futni, ha elő van írva. 🙂 Szóval egyelőre minden szép és jó.

A hét további részében várható még pár Rákos-patak kör (3), és egy hétvégi hosszú (20 km), illetve keresztedzésnek egy céges sörözés, kettlebel és festés. A festés több napos buli lesz, csak győzzem sörrel. 🙂

Most pedig eper és répa és Star Trek.

Sorry, the comment form is closed at this time.