aug 262013
 

Németországból visszatérésem másnapján hazamentem Rácalmásra, ahol a felújítandó kutya kennel és nyári konyha alapanyagainak beszerzése után, este kilenc óra körül indultam neki a 10 km-esre tervezett távnak. Igazából lett volna időm futni napközben is, de ki akartam próbálni, hogy milyen sötétben, fejlámpával menni. Erre azért volt szükség, mert nem a hétvégi Suhanj! hat órás futáson akartam rájönni, hogy nem tudom hordani a rendezvényen kötelező kiegészítőt. Még Németorszában vásároltam egy új lámpát, megörülve annak, hogy olcsóbb, mint itthon. Aztán az első bekapcsoláskor ért a meglepetés, hogy lehet, hogy olcsó, de nem is jó. Merthogy nem kapcsolódik be (pedig elemet is tettem bele 🙂 ). Ennyit a német minőségről. Olcsó húsnak ott is híg a leve. Viszont volt otthon egy nagyon hasonló fejlámpa, aminek a világítós része volt kicsit elörve, így az sem volt használható (ezért kellett másik). Végül a kettőből fabrikáltam egyet, vettem három garnitúra elemet (három ceruza elemmel működött), és mentem tesztelni.

Ami kiderült, hogy aszfalton jól használható, nem kényelmetlen, nem izzadok be alá nagyon, szóval elviselhető. Ellenben terepen nekem nem jött be, mivel nem érzékeltem benne a talaj szintkülönbségét, így simán előfordult, hogy beleléptem egy gödörbe. Ez azért is rossz, mert, ha kitöröm a bokám, akkor nem tudok futni. Úgyhogy gyorsan elhagytam a földutat. Így néz ki Endomondóban a fejlámpa teszt futás.

A következő napon – immár világosban – futottam még egy laza tízest, aztán pihentettem a futófelületeimet. Elég sok munka volt a fent említett építményekkel, úgyhogy a keresztedzés azért megvolt.

Szombaton már viszonylag korán elindultunk Budapestre a húgommal, mert még volt néhány családi program amit le kellett tudni aznap, és még pihenni is szerettem volna kicsit, meg szénhidrátot tölteni is jó lett volna. Végül a pihenésből nem sok lett – kb 40 se nem alvás, se nem ébrenlét állapotban töltött perc után inkább ettem kesudiót. 🙂 Fél hétkor indultunk Szigetmonostorra, ahol a rendezvény volt, kényelmes egy óra alatt oda is értünk. Nézelődtük, sétálgattunk, neveztem a versenyre, majd megpróbáltam a kocsiban megint pihenni egy kicsit, itt is felemás sikerrel.

Közben átvettem a DK-s, névre szóló pólómat, ami eddigre lett kész, és amiben a futást terveztem megejteni. Most már messziről felismerhető DK-s lettem! Végül eljött az éjfél, és ezzel a rajt ideje. Viszonylag hamar sikerült beállnom egy kényelmes tempóra, ami olyan 5:30-5:50 körüli km-eket jelentett. Zene nélkül futottam, de a fülembe benne volt a fülhallgató, hogy mindig tudjam az aktuális infókat a megtett távról, sebességről, időről. Nagyon jól éreztem magam futás közben, az első félmaraton két órán belül lett meg. Sikerült a megfelelő módon frissítenem és a jó tempóban futnom, mert a második félmaraton sem viselt meg nagyon, viszont nagy lökést adott mentálisan, hogy lefutottam életemben először egy maratont, kicsitvel négy óra fölött. Innen még kb egy órát élveztem a futást, aztán az utolsó hatvan perc már nem volt annyira kellemes. Itt már minden körben megálltam inni egy-két pohár vizet. Az jó volt, hogy kivilágosodott, így a fejlámpát levettem.

Végül 61677 métert futottam hivatalosan, amit az Endomondo kicsit többnek mért, de nem azon a pár méteren múlik. 🙂

Sikerült 6 órát folyamatosan futnom, és ehhez csak kb három banán, két liter víz, és két alkoholmentes citromos sör kellett. A sört a húgom hozta a pályához olyan kettő és négy óra körül, nagyon jólesett, és nagyon jót tett. A húgom egyébként végig ott volt a pálya mellett, szurkolt, meg hozta a sört, szóval köszi Neki. 🙂

A futás után reggel kicsit nehezen ment a járás (érdekes, amíg futni kellett nem volt gond – vagy legalábbis nem akkora, mint séta közben), meg még haza is kellett vezetni. Otthon aztán kis pihenő után strandoltunk egyet, majd Rácalmás felé vettük az irányt, hogy folytassuk a felújítási munkálatokat.

Természetesen futás is volt, kiderül hogy miként sikerült regenerálódni a hat óra után.

Sorry, the comment form is closed at this time.