nov 272013
 

Legutóbb elbúcsúztattam a futószezont, hogy jöjjön helyette a futószezononkívüliség. Ez kb. az alapozást jelenti, illetve, hogy jól beöltözve futok lassan, hosszabb távokat. Gondoltam újra komolyabban veszem a pulzus kontrollt is, Ede ebben jó partner lesz remélem. Eddig nem volt rá panasz, csak egy kicsi, de arról majd később. Az utóbbi időben tehát 140-es maximum pulzussal futok a patak parton, illetve Rácalmáson. Vasárnaponként azért van egy kis hegymászás, meg lépcsőzés, így ott hagyom, hogy menjen a szívverésem, amíg akar.

Még Siófok előtt volt két laza kocogásom csütörtökön reggel, és pénteken este, munka után. Akkor még viszonylag jó idő volt, lehetett rövid nadrágban futni. Nem mondható ez el a múlt hétről, amikor reggelente már igen friss volt a levegő, ennek megfelelően kedden és csütörtökön is beöltöztem. Kesztyű még nem kellett, de sapka, sál, aláöltözet és két polár futó felső azért jó volt. Kicsit emeltem a hétköznapi távokon is, 13 km lett a minimum, ez egy kicsit módosított Rákos-patak parti útvonallal szépen hozható. Sőt, ahogy látszik, még túl is teljesíthető.

Hétvégén meg nyomom a hosszúkat, szombaton a minimum 15 km, vasárnap pedig 20, egy kis lépcsűzéssel fűszerezve. A lépcsőzések számát a jelenlegi egyről (1) szépen, fokozatosan fogom emelni a végtelenig. Vagy 10-ig. Majd amelyik előbb lesz. Vagy amíg tavasz nem lesz. Szóval ennek megfelelően kanyarintottam egy Rácalmás kört szombaton, majd egy vasárnapi hajnali ébresztős futással folytattam a sort. Remek okaim voltak, hogy hétvégén 5:00-kor keljek, és futni menjek a sötét hideg lényegében még éjszakába, ahol egyébként kicsit esett az eső is. Ezek sorrendben:

  • nem vagyok normális
  • bármikor szeretek futni
  • lehetett csavargatni a hősfaktort
  • reggel 8:00-kor dolgom volt
  • napközben bementem a munkahelyemre, mert volt némi elmaradásom a teendőimmel.

Végül is jó kis mozgás volt, és visszafelé már erősen világosodott.

A héten tegnap voltam először kocogni a patak parton. Most már kellett a kesztyű is. Hideg volt, de nem fáztam, Edével ellentétben, aki az első két km-en irreálisan magas pulzust mért, majd magára talált, hajlandó volt tenni a dolgát. Szépen látszik, hogy az óra hol csatlakozott a futáshoz. Remélem ilyen majd ritkán lesz, nem jó látni 7 perces tempónál a 165-ös pulzust. 🙂

Ma az új kondi helyen szaunáztam egy jót, holnap reggel ismét futó nap lesz: akár -9 fok is lehet!

Ha nem fagyok meg, lesz folytatás is.

Sorry, the comment form is closed at this time.