máj 242014
 

Szombaton harmadszor voltam 6 órás futáson, és még mindig nagyon jó. Mindjárt leírom, hogy mennyire.

A múlt héten az időjárás nem volt túl verőfényes, a hétvége első napján reggel is borult volt az idő, lógótt az eső lába. Az egyszeri futó kedvét azonban ez nem veszi el attól, hogy korán reggel kelve autóba üljön, és elvezessen Paksig. Rácalmásról mentem, ami viszonylag közel van a célvároshoz, úgyhogy elég volt fél hatra állítanom a telefon ébresztőjét. Nem voltam túl kipihent, és túl sok kedvem sem volt (akkor még) futni. Paksra érve aztán találkoztam az érdi futó cimborákkal, így már kezdett derűsebb lenni a kedvem, és az idő is. Ott volt Panni és Erika, akik párosban tolták le a hat órát, és hozták el a második helyet, és ott voltak a Hosszútáv blog futói, Lemúr Miki, és Rrróka is. Meg még pár fura alak, akik szintén futni akartak szombat délelőtt 4, 6 vagy 12 órát, ahelyett hogy mondjuk söröztek volna valami erre alkalmas helyen. 🙂

A korai rajt 8:30-kor megvolt, innentől kezdve, csak körbe-körbe kellett menni a nem egészen egy km hosszú pályán. Terveim szerint 5:10-5:20-as tempóban kellett volna kezdem, majd a vége felé fokozatosan lassulva, de 5:30 alatt maradva folytatnom. Ehhez képest kicsit elkapott a fless, és 5 perc alatti ezrekkel “száguldottam”. 21 km-t. A félmaratoni távot 1:43-as idővel abszolváltam, és egy elég hosszú WC-zést követően azon kezdtem el gondolkodni, hogy vajon éppen most futottam-e el az elejét. Fáradságot viszont nem éreztem, szóval toltam tovább öt perc körüli ezrekkel.

A második 21 km-en már többször tettem frissítő kitérőt, ittam vizet és (alkoholmentes) citromos sört, ettem egy kis sós pirított napraforgót, és volt, hogy megnéztem belülről a toi-toit. Így 3:45 óra alatt értem el a maratoni távot, ami egyéni csúcs (a korábbi 3:47 volt, tavaly futottam a Budapest Maratonon). Innentől visszavettem a tempóból, nem azért mert ennyire tudatosan futok, hanem mert nem ment gyorsabban. 🙂 Azért ügyeltem arra, hogy 5:30/km alatt maradjak, ez többnyire sikerült is. Igazából az utolsó mondjuk 15-20 perc kivételével végig élveztem a futást, a hat órához közeledve azonban már kezdett kicsit fájni a combom, meg úgy a lábam egész felső része. A vádlim most rendben volt, köszönhető ez talán a kompressziós zokninak, ami ezek szerint mégis jó valamire. Rajtam volt még a futás után pár órát, és így másnap sem éreztem fájdalmat az alsó végtagjaim ezen részén.

Aztán eljött a hat óra, dudaszó, megállás. Pont egy új kör elején voltam, amikor vége lett a mókának, egészen pontosan 35 métert sikerült megtennem a 72-ik körömből. Ebben az volt a jó, hogy elég gyorsan eljutottak hozzám a megkezdett, de be nem fejezett körből megtett távot lemérő emberek, nem úgy, mint Fehérváron, ahol kellett 20 perc mire sorra kerültem. Kicsit ücsörögtem az aszfaton, sétálgattam pár percet, száraz pólót vettem, és persze bontottam egy (alkoholmentes) citromos sört.

Lemúr Mikivel a futás után pótoljuk az energiát

Lemúr Mikivel a futás után pótoljuk az energiát

Megvártuk az eredményhirdetést, fotózkodtunk még párat, aztán a többiek elmentek halászlét vadászni a versennyel párhuzamosan  zajló főzőversenyre, én meg elindultam hazafelé. Jó hangulatban tettem meg Rácalmásig az utat, teljesen elégedett voltam, sikerül elérnem, amit célként tűztem ki, a 65 km-t. Ráadásul maratoni PB-t is futottam. Az egész verseny nagyon jó hangulatú volt, köszönhető ez többek között a lelkes szurkoló tábornak, akik minden körben hajrázással, tapssal, egyéb bíztatással hajtották előre a futókat. Nálunk ez különösen jól működött, hiszen akik nem futottak segítettek a frissítésben, figyeltek, hogy mindene meglegyen a futónak. Nagy köszönet érte Kálmánnak és Rrrókának!

Másnap aztán egy nagyon döcögős 10 km-t tettem meg főleg Rácalmáson, azért egy kis szint került bele. Nem esett annyira jól. 🙂 A héten pedig két 17-est mentem, a változatosság kedvéért egy kicsit módosított útvonalon, végig a Veres Péter úton a csömöri lehajtóig meg vissza. Kedden és csütörtökön szokás szerint. Mind a két esetben a 140-es pulzus határ alatt futottam, most, hogy működik a mellkas pánt és jeladó megint tudok ilyen edzéseket csinálni.

A verseny végeredményével búcsúzom:

A végeredmény

A végeredmény

Sorry, the comment form is closed at this time.