máj 282014
 

Már kicsit uncsi ez a cím, de mit csináljak, ha éppen azon az órán hiányoztam a suliból, ahol a kreatív címadást tanították. Biztos futottam akkor is.

Mint (ahogy a címből is kiderül) futottam szombaton is és vasárnap is. A hétvége első napján Pusztaszabolcsra látogattam el, ahol a Négy Évszak Maraton tavaszi fordulóját tartották. Ennek a lényege, hogy minden évszakban egy negyed maraton lehet futni. A matek szakosok már tudják, hogy ez egy évben pont egy maratonnyi távot jelent. Jó kis családias hangulatú rendezvényről van szó, a pálya szinte sík és végig aszfaltos. Ideális terep egy 10 km-es PB-hez. Amit ezúttal meg is futottam: 43:16-et mutatott Ede a 10-ik ezer méter végén. Boldogság, elégedettség. Az pedig külön megtisztelő volt számomra, hogy egy pályán futhattam Szekeres Ferenccel. A pályafutásáról egyébként a Futóblogon is volt egy három részes sorozat. Érdekesség, hogy ennek a sorozatnak a szerzője is részt vett a szombati futáson. Csupa nagyszerű dolog, ugye?

Aztán vasárnap várt Érd, és egy jótékonyági futás a gáton. Ez valamivel több, mint 5 km-t jelentett, de bemelegítésként kocogtam még két kört, az akkor még nem túl verőfényes időben. Mire a tényleges rendezvény elkezdődött a nap is kisütött, talán túlságosan is. Meleg is volt, meg iszonyú pára is, nyeltük a vizet rendesen. Rrrókával indultam neki a távnak, és majdnem féltávig tudtam is tartani a tempóját. Aztán Ő fokozatosan elkezdett távolodni tőlem, gondolom kezdtem izzadságszagú lenni a nagy loholásban. 🙂 Végül életemben először dobogóra állhattam (volna, ha van dobogó): 3-ik lettem, 21:31-es idővel. 20:45 alatt volt meg az 5 km, ami új PB. Boldogság, elégedettség újratöltve.

Vasárnap délután kerékpároztam még egy jót (két részletben), például ki a Camponához, ahol végre sikerült összeülni az UltraBalatonos csapattársakkal, és megbeszélnünk a tókerülés részleteit. Itt eldőlt, hogy kb 50 km-t fogok futni, három részletben: délelőtt, délután, és éjszaka. Jó lesz, már nagyon várom.

A hetet aztán a szokásos mókákkal kezdtem: hétfőn egy kis kondi, kedden pedig a csömöri lehajtóig tartó útvonalamon szaladtam egyet.

Ma pedig nem bírtam tovább, hogy valami nyikorog a biciklim első fogaskerekeinél, és elvittem szerelőhöz. Szét kell szedni az elejét, és ez sajnos több napos esemény, szóval a hétvégére ott kell hagynom Lédit. Még szerencse, hogy pont a Balatonnál fogok futkározni, így tudom nélkülözni a kétkerekűt.

Holnap azért még futok egy átmozgató 17 km-t, aztán pedig pihi. UB után jelentkezem!

Sorry, the comment form is closed at this time.